fbpx

Zeven last-minute verrassingen voor Valentijn. Binnen enkele dagen is het Valentijn. Oei, geen leuke plannen samen, of gewoon geen zin in deze commerciële feestdag?

Kies dan uit deze 7 goedkope last-minute verrassingen!

Maak een love story timeline

Zet enkele belangrijke gebeurtenissen uit jullie leven op een tijdlijn. En ga dan samen verder aanvullen. Je zal versteld zijn hoeveel vergeten herinneringen zo terug te voorschijn komen. Of versteld staan van wat de andere belangrijk vond in jullie relatie. Ga terug in de tijd voor jullie elkaar kenden en onthul misschien wat geheimen uit je jeugd. Maar laat vooral veel ruimte open in de toekomst. Om later aan te vullen of misschien direct al enkele gezamenlijke dromen op te zetten.

Kijk hoe Mariska dit doet bij Buitengewoonanders.

Interieurshoppen zonder budget

Ga naar Ikea of een andere meubelwinkel en beeld je in dat je budget grenzeloos groot is. Niets is er zo romantisch als samen fantaseren over wat dan zou kunnen. Hoe zou jullie slaapkamer er uitzien? Of hoe zou je het (ingebeelde) zomerhuis achter in je tuin inrichten? Waarschijnlijk is half België die dag met andere dingen bezig. Ideaal om samen door de inspirerende ruimtes van de IKEA te dartelen.

Ontbijt op bed in de prille ochtend

Een klassieker, maar dan niet op een doordeweekse werkdag. Bedenk daarom best op voorhand al wat eenvoudige gerechten en zet de wekker nog een half uurtje vroeger dan gewoonlijk.  Een superontbijt op bed zal jullie ongetwijfeld smaken, maar vooral jullie in Valentijn stemming brengen van bij het krieken van de dag, en hopelijk ook verlangen naar het einde ervan.

Wacht je geliefde ‘s avonds op in bad.

Geen zin om de deur uit te gaan en je in de Valentijnsdrukte te begeven? Haal badschuim, kaarsjes en iets lekkers om te drinken en te knabbelen, en wacht je geliefde op in bad. Maak het voor Valentijn net iets anders. Was elkaars haar, zet een gezichtsmasker of scheer elkaar eens. 

Stel vragen. 

Denk je dat je alles al weet van elkaar? Of ben je al een tijdje nieuwsgierig, maar durf je iets niet te vragen? Wat heb je geleerd van je eerste lief? Wat is je spannendste droom? Welke 2 mensen bewonder je het meest en waarom? Schrijf de vragen op kaartjes en trek om de beurt een kaartje bij elkaar. Of gooi alle kaartjes door elkaar zodat je misschien ook je eigen vraag moet beantwoorden. Elkaar blijven leren kennen is een levenswerk. Voor inspiratie kan je altijd de app ‘Gottman Card Decks’ downloaden.

Een plakkerige slow in je eigen living.

Is je geliefde een romanticus? Houdt hij/zij van muziek? Van dansen? Trek dan snel die dansschoenen en hoge hakken aan, en dans de avond tegemoet. Zorg voor aangepaste verlichting, maak een playlist van de liefdesliedjes waarop jullie een plakkerige slow kunnen dansen en denk daarbij vooral aan liedjes die iets voor jullie als koppel betekenen. En wie weet gaan jullie op een moment samen stiekem naar buiten om je achter het tuinhuisje weer 16 jaar oud te voelen.

Voorlezen onder de dekens

Het heeft iets magisch en het is ontzettend intiem. Zoek allebei een tekst waar je helemaal wild van bent of die je geweldig spannend vind. Of schrijf die stiekem zelf als je dat durft. Misschien het verhaal hoe jullie elkaar leerden kennen. Of een romantisch gedicht over jullie eerste kus. Kruip samen gezellig onder de lakens en neem je geliefde mee in je fantasiewereld. Mijn favoriete kortverhalen kan je vinden op : https://jolantasandor.wordpress.com en https://annemarieenters.wordpress.co

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.