fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …
een schoolbal

2008. Een middelbare school in Brasschaat. De bel gaat en als een kolonie mieren die iets zoets op het spoor is, vullen de leerlingen de schoolgangen.
Iedereen gaat naar zijn of haar kastje om de boeken voor het komende lesuur te nemen.
Dat moet gebeuren voor het volgende belsignaal, maar Thieu en Yana kunnen zich moeilijk aan die timing houden.
“Ik stond altijd pas op het laatste nippertje aan mijn locker en kreeg toen vaak onder mijn voeten van de dame van het secretariaat”, herinnert Thieu zich. “Het was elke dag hetzelfde liedje en Yana had daar ook een handje van weg. Zo is mijn oog op haar gevallen”, aldus Thieu. “Onmiddellijk had ik het gevoel dat zij iemand was met wie ik lang kon samenzijn ook al kende ik haar niet. Ze was zoveel meer dan ‘een bom die ik eens wou scoren’. Maar ik was toen te bang om haar aan te spreken”, zegt hij teder.

Daar komt verandering in op het schoolbal.
“Ik had mezelf genoeg moed ingedronken en sprak haar aan”, vertelt Thieu.
Yana valt in: “Opeens kwam hij, nogal beschonken, op mij afgestapt en zei ‘Ik vind jou het mooiste meisje van de hele school’. Het was net als in een tienerboek”, lacht ze. “Maar ik stond er verder niet bij stil. Ik was er toen nog van overtuigd dat ik een bad boy met rosse krullen en een skateboard als vriendje wou. En Thieu was eerder de goedzak waar iedereen mee overeenkwam”, lacht Yana.

Na het schoolbal durft Thieu weer niet meer op Yana af te stappen. Dus stuurt hij haar een berichtje via Netlog.
“Toen zijn we beginnen chatten”, zegt Yana. “Ik was nog niet helemaal mee met het verhaal in het begin, maar wat had ik te verliezen? Ik zou het wel uitmaken als ik hem beu was na een week”, lacht ze.

Hun eerste date is enkele weken later op een feestje van Jef, een gemeenschappelijke vriend. “We zijn toen beginnen praten met elkaar. Eerst nog wat onwennig en nerveus, maar voordat we het wisten, was het 3 uur ‘s nachts, gingen de lichten aan en waren wij de enigen die daar nog zaten.”

Trainingspak

De eerste kus gebeurt pas veel later, geeft Thieu mee. “We hadden al 8 of 9 dates achter de rug, het werd dus hoog tijd om haar te kussen. Vooral ook omdat mijn vrienden al na 2 dates of zo kusten, voelde ik wel een zekere druk”.

Thieu kust Yana uiteindelijk op de oprit van haar huis. Op een zondag na het voetbal. “Ik stond daar in mijn trainingsbroek, mijn haar helemaal in de war. Heel charmant … niet dus. Terwijl Yana een leuk grijs kleedje droeg met een gouden ketting. Iets wat me altijd is bijgebleven.”
“Dat was inderdaad niet de meest romantische setting”, lacht Yana.

Vanaf dan zijn ze heel vaak samen, wat op die leeftijd misschien verstikkend kan werken. Maar niet bij deze twee.
“We konden elkaar in die periode ook loslaten en dat is volgens mij onze kracht geweest”, vertelt Thieu. “We gingen bijvoorbeeld ook wel eens apart uit en hadden nog steeds onze eigen leefwereld.”

Londen

Als ze vijf jaar samen zijn, gaat Yana op haar 21e een jaar in Londen studeren. Thieu gunt Yana die ervaring. Hij is zelf net afgestudeerd en beslist om een jaar te gaan samenwonen met een vriend.
“Tijdens dat jaar in Londen ontdekte ik voortdurend nieuwe dingen en ontmoette ik steeds nieuwe mensen”, vertelt Yana. “En Thieu zat thuis waar alles hetzelfde bleef. We waren gewend om elkaar bijna elke dag te zien en ineens hadden we veel minder contact.”
Het onvermijdelijke gebeurt en ze besluiten om uit elkaar te gaan …
Een moeilijke periode voor allebei. “Vanaf mijn 16 waren we altijd samen en ik worstelde met de vraag ‘Wie is Yana zonder Thieu?’ Maar achteraf gezien ben ik blij dat die breuk er is geweest zodat ik dat kon ontdekken.”
Vier maanden later springt Thieu op de trein naar Londen omdat hij Yana te veel mist.
“Eigenlijk mocht ik niet komen van Yana, maar ik kon het niet laten.”
“En ik ben heel blij dat hij voet bij stuk gehouden heeft, anders hadden we hier nu niet gezeten.” geeft Yana toe.

Ondertussen is het koppel twee jaar getrouwd.
“Thieu heeft me ten huwelijk gevraagd op een strand in Japan. Ik had hem nog nooit zo nerveus gezien”, vertelt Yana.
“Dat was een heel vreemd gevoel want ik had geen enkele reden om te denken dat ze neen zou zeggen. Maar op het moment dat ik op één knie ging zitten en haar de vraag stelde, schoot mijn stem ineens de hoogte in”, lacht Thieu.
“Gelukkig had hij een ring bij zich want ik verstond geen woord van wat hij zei”, schatert Yana.

Smittie en Tjokke

Hoe is het om al sinds hun tienerjaren een koppel te zijn? “We zijn echt vergroeid met elkaar en hebben vaak dezelfde mening”, zegt Yana. “We zitten altijd op dezelfde lijn of het nu gaat over het inrichten van ons huis, samen dingen doen, reizen … Dat is nooit een strijd.”
“Tegelijkertijd hebben we ons eigen leven met elk ons eigen bedrijf.”
“Maar als we dan eens iets niet samen doen, missen we elkaar echt”, geven ze allebei toe.

Wat missen ze dan precies? “Tjokke heeft de beste borstkas die ik ooit heb gezien”, lacht Yana. En de kuiltjes in zijn wangen vindt ze ook heel schattig. “Maar hij brengt vooral heel veel rust in mijn leven”, zegt ze. “Ik ben nogal een regelaar en alles moet vooruitgaan. Hij is op dat vlak mijn tegenpool. Door hem blijf ik dicht bij mezelf en hij laat me inzien wat echt belangrijk is.”
“Ik heb nog geen enkele vrouw gezien die aan Yana kan tippen”, glundert Thieu. “En als ik thuiskom van mijn drukke job in de wereld van groenten en fruit, valt alle stress weg van zodra ik Smittie zie. Mijn aandacht gaat volledig naar haar en dan voel ik dat ik heel gelukkig ben.”

Zelf vinden ze hun geschiedenis ‘niet erg spectaculair’ maar wij zien twee heel lieve mensen die een schitterend liefdesverhaal beleven.
We kijken alvast uit naar alle jubilea die deze highschool sweethearts nog zullen vieren. En liefst samen met hun kinderen, “want die slaapkamers in ons huis mogen op termijn wel gevuld raken!” geven ze nog mee. We gunnen hen dat grote, levendige gezin van harte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.