fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …
pizza van de Aldi

Deze vrolijke en optimistische dames ontmoetten elkaar tijdens een zakelijke bespreking van een bouwproject op donderdag 5 maart 2016. Een datum die in het geheugen van beide Wendy’s gegrift staat.
Wendy R bracht Wendy DM een koffie, maar die bleek koud te zijn … waarop Wendy DM reageerde: “Mijn koffie moet zijn zoals een vrouw, heet en sterk.”
De toon was gezet.

Na de meeting bleven ze nog even napraten en wisselden ze visitekaartjes uit. En diezelfde avond waren de dames al gretig aan het whatsappen met elkaar. Op een bepaald moment ging de conversatie als volgt:
“Zeg, morgen is het vrijdag. Heb jij al plannen?”
“Doen we een pizza met bubbels?”, stelde Wendy R al lachend voor, zonder verder concreet af te spreken.
Maar voor Wendy DM was het geen grap, want de volgende avond stond ze – toch eerder onverwacht – aan de deur van Wendy R. Die was al 10 jaar happy single, niet voorzien op bezoek maar gelukkig had ze wel pizza in de diepvries.
“Onze eerste date was dus pizza van de Aldi met champagne”, lacht Wendy R.

“Ik herinner me nog dat ik de deur opendeed en dat Wendy daar stond in een prachtig zwart kleedje met kant bovenaan en nylonkousen. Een heel groot verschil met haar bouwvakkersoutfit tijdens onze eerste ontmoeting. Maar net dat contrast was voor mij heel aantrekkelijk. Wendy heeft een stoere kant maar kan ook heel vrouwelijk zijn”, vertelt Wendy R met fonkelende ogen.

Paniek

De ‘vonk’ was er duidelijk al meteen bij allebei want die ene avond mondde uit in een heel weekend. Dat zat dus goed. Of niet?

Wendy DM valt in: “Ik voelde dat ik bij Wendy vanaf het eerste moment echt mezelf kon zijn terwijl ik dat in eerdere relaties helemaal anders had ervaren.”
Ook Wendy R had geen probleem om te zijn wie ze was bij Wendy DM. Met het hart op de tong vertelde ze Wendy DM tijdens dat allereerste weekend dat ze met haar wou trouwen.

Wendy R: “Ik was op dat moment 10 jaar alleen en was niet echt op zoek naar een partner. Maar ik miste wel die geborgenheid. En ik ben ook geen 20 meer. Dan bekijk je de dingen anders: als het gevoel er is, waarom dan moeilijk doen?”

Bij Wendy DL kwam die huwelijksverklaring echter als een kleine schokgolf binnen.
Wendy DM: “Ik kwam net uit een scheiding en ben toen lichtjes in paniek geschoten. Nadat ik de maandagochtend vertrokken was, hebben we elkaar enkele weken niet gezien.”

Maar de aantrekking tussen de Wendy’s was te groot om te negeren.

Modderbad

Een roze wolk heeft het koppel jammer genoeg niet gekend. Door de vechtscheiding van Wendy DM spartelden ze eerder door een figuurlijk modderbad.

“Door wat we samen hebben doorstaan, hebben we elkaar direct leren kennen in de puurste vorm”, aldus Wendy DM.
Wendy R: “Er waren inderdaad geen hoekjes en kantjes om ons achter te verschuilen. Hierbij speelde mijn leeftijd wellicht ook een rol. Ik ben 14 jaar ouder en ik zie steeds meer in dat het belangrijk is om geluk te vinden in kleine dingen.”

Wendy DM: “Zo hebben we onlangs onze eerste date opnieuw gedaan. Met dezelfde studentenpizza en dezelfde buikpijn achteraf”, schatert ze.

Balans

De kleine gelukjes zitten ook in de balans die ze hebben gevonden tussen werk en privé. Wat absoluut geen evidentie is, want samen runnen deze twee gouden harten ondertussen Hero on Socks. Hun foundation waarmee ze de wereld sok per sok willen veranderen.
Wendy DM: “We hebben dezelfde visie en dat zorgt voor een enorme drive. We stimuleren elkaar daar ook in waardoor we soms gigantisch veel hooi op onze vork nemen. We geven graag aan anderen maar tegelijk beseffen we dat we niet mogen vergeten om ook mooie momenten voor onszelf te creëren.”

Zo’n mooi moment is bijvoorbeeld hun huwelijk. Of dat had het kunnen zijn. Want het feest in intieme kring zou plaatsvinden in maart 2020 maar corona besliste daar anders over.

Het huwelijksaanzoek gebeurde door Wendy R op Kerstmis 2019.
“Ik dacht dat ik een bouwpakket van Ikea in elkaar moest boksen. Wendy had me geblinddoekt en ik moest voorwerpen uit een doos halen terwijl ze me instructies gaf waar ik ze moest neerleggen. Toen de blinddoek af mocht, lag daar de zin ‘Will you marry me?’”.

Gelukkig zijn deze twee niet snel uit hun lood te slaan, ook niet door een pandemie.

Wendy R: “Laat alles eerst maar weer wat in de plooi vallen en dan zien we wel wanneer de trouw kan doorgaan. Het wordt sowieso een feest met heel veel sfeer en gezelligheid, met een lach en een traan. Want dat is ook wie wij zijn.”

“Ik vind het alleszins heel leuk om met de nieuwe voorbereidingen bezig te zijn, want we willen er na 2020 iets ongewoon leuks van maken”, zegt Wendy DM enthousiast. “En die plannen smeden, dat is voor ons toch echt een intiem moment, puur voor onszelf, puur genieten.”

Wij wensen de Wendy’s alvast nog ontelbare mooie momenten toe. Want ze verdienen niets minder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.