fbpx

Vijf tips om ook tijdens de koudere herfstmaanden te genieten van elkaars liefde

De herfst en de winter zijn echt niet mijn favoriete periode. De koude, de regen, de grijze dagen en de donkere avonden, te droge handen, de verkoudheden. Grrrr. Ik tel al af naar het eerste lente zonnetje.

Om deze periode toch wat gezelliger te maken, planden wij alvast doelbewust enkele activiteiten samen.

Tip 1. Onze 10 x 10 loop uitdaging

Sporten helpt natuurlijk heel goed tegen de herfst blues. Maar ook voor je relatie is sporten écht gezond. Je brengt tijd met elkaar door, streeft samen naar een doel én … sporten zou ook goed zijn voor je libido. Enough said, toch?

Mijn vriend volgt een loop programma en elke zaterdag moet hij een lange, trage loop doen. En op zijn trage tempo, loop ik ook nog heel gemakkelijk. Hij loopt dan iets trager en ik loop net iets boven mijn comfort zone. Win-win dus. Daarom plande mijn lieve S. voor ons een 10 x 10. Tien zaterdagen gaan we ergens in de buurt een toertje lopen van 10km. Steeds op een andere plek, zo leren we ook de buurt samen wat beter kennen. Hij gebruikt daarvoor de app routeyou, die ook nog eens extra mooie wandelpadjes uitstippelt.

Je kan natuurlijk ook samen gaan fietsen, fitnessen, bootcampen. Eenders wat. Ik merk wel dat het beter is dat je op voorhand samen een doel of een plan afspreekt, zodat je het ook samen volhoudt.

Tip 2. Volg samen een opleiding

Ik heb het altijd jammer gevonden dat ik weinig ken van filosofie. Bij The School Of Life start binnenkort een opleiding over de grote filosofische denkers. Door de Corona maatregelen kan je die opleiding nu gewoon online volgen. Je hoeft niet eens het huis uit. Gewoon gezellig met z’n twee in de zetel, onder een dekentje, en niemand die het ziet dat jullie romantisch elkaars hand vasthouden.

Ideeën nodig om samen een opleiding te volgen? Kijk zeker eens op Syntra, het centrum voor avondonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs en NHA. Je kan er een wijncursus volgen, fotografie studeren, herborist of een kookcursus volgen. Er bestaan ongelooflijk veel leuke mogelijkheden die je samen kan doen.

Tip 3 : Renovatie

‘Als je relatie een verbouwing overleeft, kan ze alles aan.’ Dat torenhoge cliché geeft niet meteen moed als jullie samen door de bakstenen en het stof moeten bijten. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat renoveren niet echt mijn beste kantjes laat zien, maar toch voel je dat je samen iets aan het opbouwen bent. Letterlijk en figuurlijk.

Om ons niet helemaal te verliezen in de renovatie debacles, plannen wij zo nu en dan een 3-tal dagen om ons er samen volledig in te smijten. Zo is de tijdspanne overzichtelijk en voel je toch een enorme boost om na die dagen het werk te zien dat jullie verzet hebben.
Oh, en ook een positief punt. Je krijgt het er lekker warm van!

Tip 4 : Nightlife

Wanneer het ’s avonds snel donker wordt, heb ik minder zin om op een zaterdag avond nog het uitgaansleven in te trekken. Bovendien mag het natuurlijk nu ook even allemaal niet.

Maar daardoor worden er nu net hele leuke avonden georganiseerd in concertzalen of nachtclubs. Avonden waar je gewoon romantisch met twee in je eigen bubbel kan blijven. Ik heb me dus geabonneerd op heel wat nieuwsbrieven, zoals AB in Brussel, Tele Ticket Service, het Sportpaleis maar ook op Spotify kan je een melding krijgen wanneer jullie favoriete band in de buurt komt optreden.

Tip 5 : Butterfly Moments is er voor jullie ook tijdens de koudere maanden.

Tijdens de Corona quarantaine, heb ik me gestort op de lancering van de eerste thuis box. Een box vol met Butterfly Moments belevingen, gewoon voor thuis. Of ken je onze relatiebooster al? Een compact vragenspel die je laat stilstaan bij jullie liefde en je er aan doet herinneren waarom jullie zo goed bij elkaar passen.

Laat die herfst blues nu maar komen!ijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.