fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …

een weervrouw in een glitterjurk

Met kerst hield de radiozender waarvoor Valerie en Dirk allebei werkten een fotoshoot met hun stemmen en gezichten. Toen het Dirks beurt was om gefotografeerd te worden, kwam hij de trap af en kon hij niet naast die wondermooie verschijning kijken.
In de woorden van Dirk: “Daar stond Valerie in vol ornaat, in een prachtig kerstshowglitterkleedje. Ik was toch wel een beetje onder de indruk, moet ik toegeven.”

De perfecte verleidingstruc

Dat moment stond voortaan in zijn geheugen gegrift. Maar veel moeite om die herinnering levend te houden, moest hij niet doen. Want iets later gebruikte Valerie haar foto om als kerstkaartje naar iedereen te sturen, inclusief naar Dirk.
Volgens Dirk de perfecte verleidingstruc van Valerie. “Onzin,” lacht Valerie, “iedereen heeft dat kerstkaartje gekregen, maar Dirk is waarschijnlijk de enige die het niet direct verticaal geklasseerd heeft.”
Volgens Valerie bewaarde Dirk die foto zelfs jarenlang ergens aan de binnenkant van een kastdeur in zijn bureau. Dirk durft dit in twijfel te trekken, maar zijn fonkelende ogen vertellen ons iets anders.
“Het was een mooie kerst”, glimlacht Dirk.

De fotoshoot was nochtans niet hun eerste ontmoeting. Dat eerste contact vond plaats toen Valerie haar contract onderhandelde bij de radiozender en Dirk er in de finale fase bij kwam als ‘grote baas’ voor de ondertekening van de overeenkomst.
“De eerste keer dat ik Dirk zag, vergeet ik nooit”, aldus Valerie. “Ik vond het nogal een norse mens. Ik had er eigenlijk wel een beetje schrik van en was blij dat ik van thuis uit mocht werken”, schatert ze uit.

Valerie presenteerde vanaf toen het weerbericht op de radio en werkte als freelancer van thuis uit. Ze had vooral met andere collega’s contact. Niet met Dirk.

Facebookfiasco

Maar twee jaar later kwam daar verandering in toen Dirk via Facebook aan het chatten was met een goede vriendin van hem.

“We waren gewoon aan het bijpraten”, vertelt Dirk.
Maar in plaats van hiervoor de chatfunctie te gebruiken, kwamen die berichten terecht op zijn prikbord, waar iedereen ze kon zien.
“Ik was me van geen kwaad bewust tot ik plots een bericht van Valerie kreeg: ‘Sorry dat ik even stoor, maar je weet toch dat iedereen kan meelezen met wat jullie aan het vertellen zijn?’”.

En zo zijn hij en Valerie uiteindelijk aan de praat geraakt, via Facebook. Uren chatten, redeneerden en argumenteerden ze.

Hun eerste afspraakje was in Frituur #1 in Antwerpen.
Niet evident als je weet dat Valerie al van jongs af aan door haar ouders meegenomen werd naar sterrenrestaurants.
“Dat was eigenlijk een soort test”, bekent Dirk. “Ik wou zeker zijn dat ze voor mij koos en niet voor een of andere sterrenchef.”
Uiteindelijk hadden ze verderop in de straat een heel fijne lunch. En volgden er meer afspraakjes.

De volgende logische stap is dan gaan samenwonen. Toch?
Niet voor Dirk en Valerie. Hun parcours was in het begin eerder hobbelig en bezaaid met twijfels.
Maar van zodra ze allebei absoluut zeker waren van zichzelf en elkaar, maakten ze op 4 maanden tijd de ommeslag naar een nieuw samengesteld gezin.
“En dat loopt heel goed”, vertelt Valerie, “onze kinderen zien elkaar als echte broers en zussen en we brengen veel tijd samen door als gezin.”

De Vliegende Pastoors

Valerie en Dirk zijn nu 8 jaar samen, waarvan 6 jaar getrouwd.
Dat laatste deden ze in het geheim, met enkel de getuigen en hun kinderen erbij. Hun huwelijk maakten ze enkele weken later bekend op hun verjaardagsfeest, met een humoristische ceremonie van ‘De Vliegende Pastoors’.

Die humor typeert hen ook. En hun optimisme.
“Tegenslagen blijven niet lang hangen”, aldus Valerie. En dat is meteen een van de geheime ingrediënten voor hun ‘ideale plaatje’. Dat en eten. “Onze beste herinneringen hangen vast aan goed en lekker eten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.