fbpx

Sensualiteit en vloekmomenten voor beginners : de Kizumba dans

Kizumba. Het klinkt als een Zuid-Amerikaanse dans, maar dat is het niet. Althans het is wel dansen, maar blijkbaar komt deze dans oorspronkelijk uit Afrika. Ik zal er alle Kizumba kenners wel mee in het harnas jagen, maar voor mij leek het vooral zo sensueel mogelijk, heup draaiend, rond een man cirkelen waarbij je vooral moet proberen te ontdekken, of beter te voelen, wat hij precies van je wil.

Een macho dans

Ik ben daar an sich niet tegen, maar dan niet in het publiek. De meeste dansstijlen voor paren gaan weliswaar over leiden, voor hem, en volgen, voor haar, maar dit leek toch een soort van macho summum van de dans. Nog een stapje verder in wat je openbaar samen kon doen, en het ging van sensueel vlotjes over in erotisch.

Hij had me ooit een zeer leuk YouTube filmpje laten zien waar een koppel liet uitschijnen dat Kizumba dansen echt peanuts was. We waren toen nog gewoon vrienden. Wie me iets of wat kent, weet dat ik helemaal geen danser ben. Integendeel. Ik kom enkel op de dansvloer als ik daar noodgedwongen langs moet om naar het toilet te gaan. Maar toch, ik luisterde steeds met jaloezie naar vriendinnen die wekelijks hun partner mee naar de dansles sleurden en daar in mijn ogen erg intieme verhalen over vertelden. Samen iets aanleren en samen ontdekken wat je kan doen, dat vond ik erg intiem.

Dan toch eens proeven

Ik liet me overhalen tot een proefles. Het was uiteraard maar het begin, en toch al wel genoeg om te weten dat Kizumba dansen voor mij iets te ver ging om als vrienden te doen.
En dus kwam ik er met wat excuses onderuit. Moeilijk tijdstip. Slecht bereikbaar. Enzovoort. Na vele jaren daten wist ik wel hoe ik mij na een eerste keer, kon onttrekken aan een vervolg. Dus geen Kizumba voor ons als vrienden.

En ook een beginnerscursus

S. haalde dat filmpje regelmatig weer op. Ook toen we een koppel werden. En dus volgde opnieuw een oefenles, en deze keer wel gevolgd door een tien beurten reeks voor beginners. Samen dansen. Net zoals ik zoveel koppels had horen vertellen.

Tot les 4

Tot les 4. Tijdens die les maakten we de hele tijd ruzie, we konden de stappen en de andere koppels gewoon niet meer volgen. Zelfs met de afzonderlijke aandacht van de leraar kregen we het ritme niet meer te pakken. Frustratie alom en dito woordenwissel. Misschien een slechte dag? Nope. Les 5 ging er net hetzelfde aan toe.

Wat deden wij dan verkeerd?

Na mijn koppige ik-ben-kwaad bui en zijn negerend stilzwijgen, probeerden we samen te zoeken waarom dit scheef liep. Ons dansniveau was nog steeds op hetzelfde niveau (lees : houterige Pinoccio bewegingen met luidop mee-tellend 1, 2, 3 …).
Dus dat kon het niet zijn. Wat wel opviel was de volgende cirkel : een nieuwe stap werd aangeleerd, dat lukte ons niet direct, ik wees op onze ‘verbeteringspunten’ en S. gaf me nonchalant mee dat ik niet zo gestresseerd
moest zijn.

Dat werkte …. tot …

Ik ga niet te veel in detail treden over de verdere woordenwisseling, maar we zagen uiteindelijk wel dat de nonchalance van S. en mijn stress, met elkaar botsten.
Dus voor we aan de volgende les begonnen, spraken we samen een duidelijk doel af. Dat werkte! Eerlijkheidshalve : dat werkte …. tot we er weer aan worden herinnerd dat we twee afzonderlijke personen zijn die elk hun eigen ding doen.

Ga dus zeker samen op dansles, vertel er over aan je vrienden, maar deel net zozeer ook die vloekende momenten!

Wie ons samen eens Kizumba wil zien dansen, zal nog wat geduld moeten hebben. Heel veel geduld. Ik deel hier met plezier al het fameuze filmpje van mijn lieve S. Hopelijk krijgen jullie er ook zin in!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.