fbpx

Samen autorijden. Zonder ruziemaken? Hoe doen jullie dat?

80% van de koppels maakt wel eens ruzie in de auto, zo las ik ergens. De top 3 van de ergernissen gaan over te snel rijden, de verkeerde muziek of de rijstijl. Het is dus maar een kleine groep van koppels die geen ruzie maken in de wagen. Hoe doen zij dat dan?

Dubbele stress

Ik rij zelf niet goed. Dat vind hij in elk geval. Ik doe het vooral niet graag. En dus rijdt hij meestal. Dat scheelt in elk geval de helft van de stress. Die van hem. Hoewel, wanneer hij dan aan het stuur zit, schrik ik best wel regelmatig van iets dat onverwachts gebeurd. Een fietser die plots opduikt. Een auto die op zijn rem gaat staan. En dan wil ik ook wel eens paniekerig gillen. Bang dat hij het niet gezien heeft. Waar hij dan weer ontzettend van schrikt. Dubbele stress.

Ik heb last van wagenziekte. Ogen sluiten is dan ook echt geen optie. Dan sla ik groen of geel uit. Of beide tegelijk. Dus ik vind dat ik alle recht heb om een rustige rijstijl te vragen. Daar hebben we niet echt dezelfde mening over. Hij vindt dat hij best rustig rijdt als ik erbij ben. Ik moet er nog niet denken aan hoe dat dan is als ik er niet bij ben.

De opinie van de experten

In het betreffende artikel gaven enkele relatietherapeuten adviezen en tips. Vooraf afspraken maken bijvoorbeeld. Wie stelt de navigatie in. Wie regelt de muziek. Hoe hard rijden we. Dat zijn bij ons niet echt de discussiepunten. Ze gaven ook wat minder voor de hand liggende adviezen. Vooraf goed eten bijvoorbeeld. “Indien je goede trek hebt is de kans groter om in een ruzie terecht te komen”. Of een schone opgeruimde auto. En de auteurs vinden het ook normaal om onderweg onenigheid te hebben. Het gaat niet zozeer over de ruzie, maar wel over hoe het meningsverschil wordt opgelost. Tja. Het zijn therapeuten voor iets.

Maar dat is nu net mijn vraag. Hoe los je dat meningsverschil van ons op? Hoe kan ik rustig met hem in de wagen meerijden? Hoe kunnen wij zonder gegil en stress, toch samen gezellig autorijden?

Mijn opinie daarentegen 

Hij rijdt ook best wel veel kilometers zonder mij, en dan zit er niemand naast hem die ervoor zorgt dat hij niet overal fietsers ondersteboven rijdt of nog net op tijd ervoor zorgt dat hij niet onder aanstormende vrachtwagens terecht komt. En op een of andere manier gebeurt dat dan ook niet. Dus hij vindt dat mijn paniekerige gegil niet zo veel toevoegt, behalve dan zijn hartslag en soms ook zijn stem de lucht injagen. Wat hij een rustige chauffeur vindt, is voor mij al het begin van een wegpiraat. Voor hij weer beseft dat hij niet alleen in de auto zit, ben ik al totaal in stress door zijn weggedrag.

Jouw opinie?

Ik ben echt op zoek naar een oplossing want zo gaan we nog eens echte brokken maken. En dan bedoel ik niet alleen autobrokken. Wie oh-wie heeft er tips voor ons?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.