fbpx

Tonen dat je elkaar graag ziet, ook als je het heel druk hebt? Ga voor een liefdes gewoonte.

Samen een liefdes handeling afspreken zorgt ervoor dat jullie elke dag heel kort even tonen aan elkaar hoe belangrijk jullie voor elkaar zijn. Ook al hebben jullie op dat moment het razend druk, of ook wanneer jullie misschien net woorden gehad hebben.

Door deze handeling voel je je elke dag heel even verbonden met elkaar. Elke dag toon je heel even dat je belangrijk bent voor elkaar. Dat hoeven geen grote handelingen te zijn. Het is mooi dat jullie maandelijks samen gaan eten of naar de wellness gaan, maar rituelen op kleinere schaal zijn even belangrijk of zelfs belangrijker.

Omslag Butterfly Moments

Ontdek 10 liefdes gewoontes die je relatie warmte en diepte kunnen geven. En voeg jouw lijstje toe!

1. De keuken schoonmaken

Met elkaar delen hoe je je voelt, terwijl je samen de keuken opruimt
De avond momenten aan tafel kunnen best hectisch zijn. Maar meestal verdwijnen jullie schatten steevast na het eten. Wanneer jullie dan samen nog even alles op orde zetten in de keuken, kan je elkaar kort delen hoe je je op dat moment voelt.

2. De 10-secondenknuffel

Omslag Butterfly MomentsAls je knuffelt, doe het dan meteen goed. Relatiecoach John Gottman raadt de 10-secondenknuffel aan. Zo’n lange knuffel heeft een heel ander effect. Je zakt er letterlijk in weg. Misschien wordt dit jullie ochtendritueel. Of wordt het net jullie knuffel net voor het slapengaan.

3. Had ik het al gezegd?

Had ik al gezegd dat ik van je hou? De quote komt uit de film Indecent Proposal uit 1993. Sindsdien is het ook de favoriete vraag van Sophie en Mark. Het antwoord is altijd: Nee. Waarop de eerste telkens zegt alsof het voor het eerst is: Ik hou van je. Een variant uit dezelfde film die het koppel ook geregeld gebruikt, valt te raden. Of toch voor wie de film gezien heeft.

4. De ochtendkus.

Elkaar innig kussen. Bij het samen wakker worden, of net na het tandenpoetsen, maar liefst voor dat je je gsm vastpakt. Zo toon je direct wie het belangrijkste is voor jou.

5. Lieve boodschapjes.

In haar lunchbox, op zijn hoofdkussen, in de ijskast of in de douche. Plekken genoeg om te laten weten dat jij jouw lief echt wel heel graag ziet.

6. Op de poep tikken

Iets dat ik geregeld zie bij koppels. Misschien vind je dit gebaar niet echt vrouw vriendelijk, want het is meestal de man die dit doet. Maar als dat in jullie relatie past, dan is dit ook echt een heel mooi moment.

7. Als je boos bent

Hanna en Wim hadden best vaak ruzie. Zij werd dan veel te emotioneel. Op een keer liet ze zich ontvallen dat ze een mentor nodig had. Wim ging de kamer uit en kwam terug als mentor. Daardoor kon hij beter luisteren, en Hanna drukte zich meer beheerst uit. Sindsdien spelen ze dat rollenspel geregeld en konden ze vaak tot een oplossing komen.
Maar ook, een beetje tandpasta achterlaten op de tandenborstel van je partner na een ruzie is een ritueel dat laat zien dat je het goed wilt maken.

8. Reeks identieke foto’s

Maak elk jaar een foto op dezelfde plek en trek dezelfde grimas. Maak het zo dom als je zelf wilt. Bewaar de foto’s in een speciale map.

9. Zondag = jullie wandel dag.

Elke dag joggen is een sportroutine. Op zondagen samen gaan wandelen in het bos is een ritueel voor quality time in de natuur.

10. zaterdagmiddaguitstapje

Op zaterdag samen naar de markt. Of jullie kleine schatten samen aanmoedigen tijdens een voetbal wedstrijd.

Onze liefdes gewoonte?

Met oudjaar nemen we samen een audio op, en vertellen we aan onze oudere zelve hoe het jaar was.
Als we in de zetel televisie kijken, kan ik sowieso rekenen op lieve strelingen op mijn bovenbeen. En dan weet ik dat alles goed is tussen ons.
Wij hebben ook een herinneringsdoos. Waar we herinneringen van onze mooiste momenten in bewaren. Een concert ticketje, een festival armband, een lief berichtje naar elkaar, …
Op vakantie doen we steevast een twinning dag. Ik vind het altijd zo grappig om – in een land waar niemand ons kent – onze outfits op elkaar af te stemmen. Twinning is winning, toch.

Nu jullie

Het verbazingwekkende is hoe snel deze gewoontes een diepe volle betekenis kunnen krijgen.

De eerste keer dat je het doet, is het misschien onwennig of zelf een beetje theatraal. Maar na een aantal keer voel je dat dit echt speciaal wordt voor jullie relatie.

Vraag jezelf af wat jij en je partner regelmatig doen om te laten zien dat je er voor elkaar bent om te bepalen of je momenteel gewoontes hebt?

Mocht je niet direct iets kunnen bedenken, ga dan eens na bij welke dagelijkse handeling jij je dichter bij je partner zou voelen. Maar bedenk ook welke dagelijkse gewoonte jouw partner zou kunnen nodig hebben om zich dichter bij jou te voelen. Ik ben er van overtuigd dat jullie daar samen iets gemeenschappelijks in zullen vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.