fbpx

Onze trouwringen zelf maken

Ooit gaan wij trouwen. Met elkaar. Daar is geen discussie over. Wel over het wanneer. Voor mij eerder gisteren, voor hem ergens vanaf morgen. Ik wil het alleen al om daarna een trouwring te kunnen dragen. Dat betekent veel voor mij. Zo een eeuwenoud symbool. Omdat er dus geen concrete trouwplannen zijn, zorgde ik alvast zelf voor de ringen. Of beter, voor een workshop waar we onze eigen ringen konden maken.

Hoe ik zijn enthousiasme om te trouwen kon testen 

Als verrassing. En dan bedoel ik ook echt een verrassing. Enkele dagen voor de geheime activiteit versprak ik me jammerlijk door het woord ‘ring’ te laten vallen. Althans, dat wou ik hem laten geloven zodat hij dacht dat ik hem dé grote vraag ging stellen. Zo kon ik ook al eens polsen hoe hij zal reageren als ik dat ooit echt doe. De dag zelf blinddoekte ik hem en vertrokken we naar de onbekende bestemming. Hij zag niets, maar toen ik hem liet uitstappen met de idee dat er iets ging volgen, zag ik toch enthousiasme achter de blinddoek. Test geslaagd!

Van zilverklei tot een zilveren ringen

Hij had vast verwacht dat we ergens op een idyllische locatie waren, en misschien dat er ook wat bekenden bij aanwezig waren. Minstens toch een iemand om een foto of video te maken. Maar toen de blinddoek uitging was er niets van dat alles. We stonden gewoon voor huis van Heidi. De vrouw die ons ging leren hoe je uit zilverklei ringen kan maken.

Het heet zilverklei omdat het net zo kneedbaar is als klei. Je kan het uitrollen en modelleren tot een mooie ring. Maar eerst heb je een ontwerp nodig. Met wat inspiratie van Pinterest, kozen wij voor 2 fijnere modellen die in elkaar passen. Net zoals onze liefde. Het boetseren van de ringen is best wel wat gedoe als je het voor het eerst doet, maar na een tijdje lagen er toch twee exemplaren die de oven in konden. Bij meer dan 300°C smolten de fijne zilverdeeltjes aan mekaar. Uit de oven kwamen twee juwelen van 99.9% zilver.

De vraag is nog steeds niet door één van ons beiden gesteld, laat staan dat onze trouw intussen gepland is. Maar deze ring draag ik alvast met heel veel trots.

Wij deden deze workshop bij Heidi van Cre-Idea in Wieze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.