fbpx

Stap sneller uit je frustratie met deze relatie tip

Boek ‘Meesterschap In Liefde’, Don Miguel Ruiz

Ik las deze alinea uit het boek ‘Meesterschap in Liefde’ door Don Miguel Ruiz.

“Onze emoties fungeren als een filter waardoor we de rest van de wereld zien. Als je boos bent, zie je de wereld met ogen vol boosheid. Als je met de ogen van jaloersheid kijkt, zullen je reacties anders zijn om dat je de wereld door die ogen ziet. Als je ogen vol woede hebt, zal alles wat er gebeurt je hinderen en op stang jagen. Als je ogen vol verdriet hebt, zul je kunnen huilen omdat het regent, omdat het lawaaierig is buiten, om wat dan ook. Maar regen is regen. Er valt eigenlijk niets te interpreteren of te oordelen. Toch, als je verdrietig bent, zal alles wat je waarneemt of ervaart verdrietig zijn.

Als je daarentegen met de ogen van liefde kijkt, zie je liefde waar je ook komt. De bomen zijn met liefde geschapen. Het water is liefde. “

Oh, ik doe dat ook

Wanneer ik een slechte dag heb, lijkt het wel of alles me tegenzit. Het valt me dan plots op dat ik voor alle verkeerslichten moet stoppen. Heb jij dat dan ook niet?

Bij het lezen van deze alinea, realiseer ik me dat ik dit ook doe in mijn liefdesrelatie. Plots enerveert hij me snel en kan hij niets goed doen. Hoe we ons voelen, zal ook bepalen hoe we naar onze partner kijken.

Het advies van de relatietherapeute

Experts over liefdeVanessa Muyldermans, relatietherapeut en seksuoloog, deelde in één van onze gesprekken het advies om voor onszelf te noteren waarom we onze partner graag zien. Ze raadt daarbij aan om dat de doen als we ons heel goed voelen. Dat lijstje kan je dan helpen op de momenten wanneer je kwaadheid of verdriet voelt.

Getest & goedgekeurd

Ik deed de test en ik was echt verbaasd hoe dit helpt om uit mijn slecht gevoel te stappen en verder te kunnen. Hetzelfde deed ik daarna ook voor mezelf. Waarom ben ik fantastisch? Ook dat lijstje, helpt me om op momenten dat ik kritiek krijg of wanneer ik mezelf onderwaardeer, toch met zelfliefde naar mezelf te kijken.

Wie is deze schrijver, Don Miguel Ruiz?

Don Miguel Ruiz is een Mexicaans schrijver, leraar en sjamaan. Volgens Watkins Magazine was hij in 2014 een van de honderd invloedrijkste levende personen.

Zin om dit boek ook te lezen?

Laat maar weten als je het boek ook eens wil lezen. Het is lichte lectuur dat snel leest, terwijl het je hier en daar wel mooie inzichten geeft.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.