fbpx

Mijn allereerste butterfly moment herinner ik me nog heel goed. Het gebeurde terwijl ik naar de smurfen was aan het kijken. Met mijn zus. Ik was toen 7 en zij net 6 jaar oud.

Het huwelijk van mijn ouders was niet echt een ‘en ze leefde nog lang en gelukkig’. Na 15 jaar huwelijk gingen ze dan ook uit elkaar. Toen, in de jaren ’80, was dat niet zo vanzelfsprekend.

Die ondeugende grijns van mijn vader

Maar lang daarvoor, herinner ik me nog heel duidelijk hun butterfly momenten. Die ondeugende grijns van mijn vader en de fonkelende ogen van mijn moeder, zal ik altijd onthouden. Meestal was het zondagnamiddag. In mijn herinnering scheen op die momenten ook altijd de zon. Bij het afruimen van de tafel, wreef mijn vader liefdevol over de rug van mijn moeder. Daarna bij het afruimen van de lege schotels, kwam er ook een knijp in haar kont. Wat daarna gebeurde kon ik toen al als klein meisje voorspellen. Papa en mama waren moe van het middageten maken en moesten even een siësta doen. En wij, joepie jeeeuh, ‘moesten’ naar de smurfen kijken. Wij mochten thuis niet zo veel tv kijken, dus het ‘moeten’ naar de smurfen kijken, had voor mijn zus en ik hetzelfde effect als kadootjes opendoen op onze verjaardag. Het enige rare was dat we dat moesten doen met de koptelefoon. Anders zouden mama en papa blijkbaar wakker worden van Gargamel zijn getier.

Samen onder de koptelefoon.

We hadden maar 1 koptelefoon. Dus moest die tot de grootste stand uitgetrokken worden en mochten we elk kiezen langs welke kant we gingen luisteren. Links of rechts. Wat niet erg was, want papa zette het volume altijd heel luid.

Ik ben een kind uit een gebroken gezin.

Dat klopt. Maar voor geen geld van de wereld, zou ik die mooie verliefde momenten tussen mijn mama en papa willen missen. Die hebben altijd een deel van mijn leven uitgemaakt. Ik kan het niet goed benoemen, maar bij elke potentiële vriend was ik op zoek naar die liefdevolle blik. Die warmte.

Mijn Butterfly Momments

Nu, meer dan dertig jaar later, heb ik die eindelijk gevonden. En ik geniet van elk butterfly moment. Deze keer zonder koptelefoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.