fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …
Tomeeto

Tomeeto, tomato. What’s in a name?
Veel, want Tomeeto, een organisatie voor singles, heeft het leven van Mieke en Mohan compleet veranderd. Deze twee lieve mensen leerden elkaar namelijk in april 2020 kennen in de online sessies die Tomeeto tijdens de lockdown organiseerde.

“De eerste keer dat ik Mieke op mijn scherm zag, was ik gecharmeerd door haar glimlach en enthousiasme. En ze entertainde de ganse groep, wat ik ook heel leuk vond”, herinnert Mohan zich.
“Mohan was moderator tijdens die sessies en haalde regelmatig wat diepzinnigere gespreksonderwerpen aan. Voor mij een reden om mijn scherm eens te vergroten zodat ik hem wat beter kon bekijken”, lacht Mieke.

“Tijdens het online café van Tomeeto in juni werd er heel wat afgelachen, dat was een geweldige sessie. Ik had toen echt een goed gevoel bij Mieke en iets in mij zei me dat ze me wel eens een berichtje zou sturen. Wat ze inderdaad de volgende dag deed”, glundert Mohan.
In dat sms’je nodigde Mieke hem uit om samen met een aantal andere Tomeeto-deelnemers bij haar langs te komen, nu de coronamaatregelen weer wat soepeler zouden worden.
“Ik vond Mohan altijd heel sympathiek in de online sessies. Hij kon goed lachen maar ook serieuze gesprekken voeren”, zegt Mieke, “dus ik wou hem er heel graag bij. We zijn elkaar vanaf dan ook dagelijks berichtjes beginnen sturen.”

Ongeduldig

Na die uitnodiging begon er echt iets te borrelen bij Mohan. Hij was ongeduldig en wou al eens eerder afspreken met Mieke.
“Ik dacht dat het leuk zou zijn om elkaar al eens gezien te hebben voordat we met de groep samenkwamen”, vertelt Mohan heel onschuldig.
“Maar daar zat blijkbaar een bewuste tactiek achter,” schatert Mieke, “want hij had schrik dat ik voor zijn ogen zou worden weggekaapt door een van de andere mannen uit de groep.”

Na een ganse dag samen door te brengen in de plantentuin van Meise, voelde Mieke wel wat vlinders in de buik. “Op het einde van die dag vond ik hem écht leuk!”
Voor Mohan voelde het ook heel goed. “Het was alsof wij elkaar al veel langer kenden. We hebben gepicknickt, gelachen, goede gesprekken gehad … ik keek er dus echt naar uit om haar terug te zien.”

Een tweetal weken later spraken ze af met hun Tomeeto-groepje bij Mieke thuis.
“Toen ik de voordeur opendeed en Mohan zag staan, wist ik zeker dat dit meer dan vriendschap kon worden.”
Die avond hield Mohan zich wat meer op de achtergrond en dat kon Mieke wel appreciëren. “Ik val niet op mannen die altijd haantje de voorste moeten zijn. En toen Mohan naar me knipoogde wanneer onze blikken kruisten, deed dat wel iets met mij”, lacht ze verlegen.
Toen ze op het einde van de avond enkel met hun tweetjes achterbleven, diende het moment zich aan om hun ware gevoelens voor elkaar uit te spreken. “We hadden ons samen knus op de sofa geïnstalleerd en al gauw volgende onze eerste kus”, glundert Mieke.

Voorzichtig

Hoe over the moon ze ook waren, ze schreeuwden nog niet meteen van de daken dat ze een koppel waren.
“We wilden onze relatie nog wat geheim houden tot we zelf wat meer zekerheid hadden over hoe het zou lopen tussen ons”, zegt Mieke, “vooral ook omwille van onze kinderen.”

Enkele dagen na die eerste kus vroeg Mohan half voor de grap of Mieke een weekje mee wou naar Boedapest. Daar ging ze gretig op in. “Ik had geen zin om 50 keer vanuit Evergem naar Brussel te rijden om dan te zien dat we niet bij elkaar passen. Na een week samen op reis, 24 uur per dag bij elkaar, ging ik wel weten of ik met hem verder wou of niet.”
Die relatietest doorstonden ze met glans. En toen ze weer thuis waren, maakten ze hun relatie bekend aan de buitenwereld.

Ook Mohans dochter en Miekes zoon zijn ondertussen op de hoogte. “We zijn zelfs met ons vier al eens een paar dagen weggeweest. En dat is beter meegevallen dan verwacht, want hun leeftijdsverschil (12 jaar en 7 jaar) maakt het niet evident. Maar ze zijn lief voor elkaar”, geeft Mieke mee.

Stevige basis

“Door de pandemie hebben we elkaars vrienden of familie nog niet ontmoet, enkel elkaars ouders. Maar ook dat kan voorlopig enkel buiten, wat wel jammer is natuurlijk”, zucht Mohan.
Maar tegelijk kunnen ze dankzij het hele coronagebeuren als koppel een stevige basis opbouwen, geven ze toe. “Ondanks de grote afstand tussen onze woonplaatsen zien we elkaar nu heel veel omdat we allebei samen van thuis uit kunnen werken. Maar wat als we allebei weer bijna dagelijks naar kantoor moeten?”, vraagt Mieke zich luidop af.

Wij geloven er alvast in dat ze dat probleem wel zullen tackelen als het zich aandient. Want deze twee prachtige mensen weten ondertussen wat ze aan elkaar hebben. Dat is duidelijk als je hen vraagt wat ze zo aantrekkelijk vinden aan elkaar.
Mohan steekt van wal: “Miekes glimlach en spontaniteit, absoluut. Ze is ook heel sociaal en babbelt iedereen onder tafel. En haar sportiviteit en ze kookt ook heel lekker … het totaalplaatje klopt gewoon voor mij.”
Mieke haalt meteen de diepgaande gesprekken aan die ze met Mohan kan voeren. “Hij is heel open, lief en gevoelig. We kunnen over alles praten. We hebben al moeilijke momenten gekend en zware gesprekken gehad, maar we komen er altijd door.”
Mohan: “We dragen inderdaad allebei ons eigen bagage mee, maar ik vind dat we daar heel goed mee omgaan.”

Het is duidelijk dat Mohan en Mieke elkaar gevonden hebben. We wensen hen nog een mooie reis samen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.