fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …
Grindr

Kerstdag 2013. Kurt is op bezoek bij zijn ouders wanneer hij even op de datingapp Grindr rondneust. Plots verschijnt daarop een niet onaantrekkelijke kerel met een stoppelbaardje en een piercing in zijn onderlip.
“‘Hmm, nice!’ was mijn eerste reactie. Ik heb hem dan ook direct een berichtje gestuurd.”
“Ik heb toen gereageerd op zijn ‘Hey’. Hij zag er tof uit, dus was er geen reden om niet eens af te spreken. Maar ik ging er zeker niet meteen van uit dat het iets zou worden tussen ons”, aldus Ismaël.
Ook voor Kurt ‘moest’ er niks. “Ik was toen ongeveer anderhalf jaar single en niet echt op zoek naar een nieuwe relatie maar ik stond er wel voor open.”

Na ontelbare berichtjes heen en weer gaan de mannen op 8 januari iets drinken in Dendermonde.
Kurt: “Dat is toen serieus uitgelopen.”
“Inderdaad”, antwoordt Ismaël. “Toen het café waar we zaten, ging sluiten, moesten we op zoek naar een ander café. Dat ging even later ook dicht waardoor we een derde zaak opzochten. We bleven maar babbelen en babbelen.”

Na hun minikroegentocht nemen de twee afscheid met een innige kus. Wie die inzette, weten ze niet meer, maar ze zijn het er wel over eens dat die kus heel lang duurde.
“Toen ik daarna vroeg aan Kurt of hij met me mee wou naar huis zei hij neen.”
“Ik weigerde omdat ik toen al het gevoel had dat het wel iets kon worden met Ismaël. Dus wou ik het rustig aan doen”, reageert Kurt.
“Terwijl ik door zijn afwijzing net dacht dat ik nooit nog iets van hem ging horen”, lacht Ismaël.

Hij krijgt ongelijk want het weekend nadien spreken ze weer af. In Kurts stamcafé dit keer.
“Dat was heel plezant en sinds die avond zijn we officieel een koppel”, vertelt Ismaël.

Aardbeien schillen

Zowel Kurt als Ismaël worden wat later vol enthousiasme opgenomen in elkaars familie.
“Mijn mama heeft Kurt zelfs zodanig graag dat ze zijn aardbeien schilt omdat hij niet kan verdragen dat die pitjes tussen zijn tanden zitten. Je moet dat eens proberen, aardbeien schillen”, schatert Ismaël.
Ook Ismaël wordt met open armen ontvangen in Kurts familie. “De eerste keer dat ik die mensen zag, was toen we ons voor carnaval gingen omkleden bij zijn oom en tante”, vertelt Ismaël. “We hadden een sari gekocht. Maar voordat je die rond je kan wikkelen, moet je je natuurlijk eerst helemaal uitkleden. En plots stond Kurts nichtje daar. Ik weet nog dat ze me toen geprikt heeft met een veiligheidsspeld terwijl ze mijn sari vastmaakte. De toon was meteen gezet”, lacht hij.

Ook tussen de ouders onderling klikt het wonderwel.
“Wij waren nochtans redelijk zenuwachtig toen we hen voor een etentje hadden uitgenodigd”, herinnert Ismaël zich.
“Maar die ontmoeting bij mij thuis was een heel mooi moment”, vertelt Kurt.
Vanuit de keuken zien ze dat hun vaders elkaar direct vinden en dat Ismaëls mama en Kurts stiefmama al even snel aan de praat raken.
“Het ging allemaal vanzelf, ze waren totaal niet meer met ons bezig”, lacht Ismaël
“Ze zijn ondertussen ook echt vrienden geworden en spreken geregeld met elkaar af, zonder ons.”

Nieuw hoofdstuk

Na zes maanden trekt Ismaël in bij Kurt in Hofstade. Daar wonen ze nog steeds, maar het koppel heeft onlangs een huis gekocht dat ze willen renoveren.
“Een nieuw hoofdstuk in ons leven”, zegt Ismaël.
Die verbouwingen gaan ze vol vertrouwen tegemoet. “In 2015 hebben we Ismaëls kapsalon volledig verbouwd. We leefden toen echt op elkaars lip maar dat verliep heel goed.”

“Eigenlijk hebben we zelden discussies”, geeft Kurt mee. “We hebben het gevoel elkaars beste vriend te zijn. We zijn open en kunnen over alles praten. We zijn ook allebei echte feestbeesten en even grote ‘plakpleisters’.”
“Het is zelfs al gebeurd dat vrienden van ons een feestje hadden dat wat slabakte en dat ze ons belden om de boel op gang te komen trekken. Een half uur later stond iedereen te dansen.”

In juli 2018 trouwen deze twee vrolijke kerels, nadat Kurt Ismaël ten huwelijk heeft gevraagd tijdens het 10-jarig jubileumsfeestje van Ismaëls kapsalon.
“Door de stress had ik de ringen, die ik in het geniep had laten maken, thuis vergeten”, aldus Kurt. “Ismaëls beste vriendin is dan naar ons thuis gereden om die ringen te halen.”
“Ik had al wel iets in het snotje omdat Kurt daarvoor regelmatig bepaalde gespreksonderwerpen aansneed, maar ik had niet verwacht dat hij het die avond ging vragen, met al dat volk erbij.”

Kleine prinsesjes

Hun huwelijksfeest is een knaller en vindt plaats in een dancing. Kurt verklaart: “We wilden niet de hele avond aan tafel zitten om pas tegen een uur of twaalf op de dansvloer te belanden.”
Beide heren zijn piekfijn uitgedost in hun op maat gemaakte pakken. “Onze kostuums waren perfect op elkaar afgestemd: dezelfde stof, maar het mijne had een groen streepje en dat van Ismaël een paars-lila accent”, aldus Kurt.

Ook al is het geen traditioneel feest, het koppel heeft wel drie bruidsmeisjes. Elk in een trouwkleedje met een brede hoepelrok. “Het waren kleine prinsesjes”, vertellen ze.

De avond voor het huwelijk gaat Kurt bij zijn vader slapen. “Die traditie wilden we wel in ere houden.”
“Ik ben hem dan ‘s ochtends gaan oppikken in onze oldtimer”, vertelt Kurt. “Dat was de auto van mijn grootouders maar die moest nog volledig opgeknapt worden tegen onze trouwdag. Dat was nog een hele race tegen de tijd.”

Een mooi detail dat we je niet willen onthouden: Kurt heeft voor hen beiden een verlovingsring laten maken waarin oud goud van zijn grootouders verwerkt is.
Die ringen hebben ze dan laten aanpassen naar trouwringen. “Hiervoor hebben onze ouders wat van hun goud geschonken om erbij te laten versmelten.” Zo is iedereen met elkaar verbonden.

Beide heren zijn aan elkaar gehecht. Dat zie je. Dat hoor je. Dat voel je.
“Het totaalplaatje klopt”, knikt Ismaël. “Als we bij elkaar zijn, hebben we echt dat complete gevoel. Zoals twee puzzelstukjes die passen.”
“We kunnen elkaar goed lezen en maken elkaars zinnen af”, vult Kurt aan.

Deze twee hebben een mooie toekomst voor zich. Zoveel is duidelijk. Hopelijk kunnen ze deze zomer een knallende housewarming party geven in hun afgewerkte huis. En zal iedereen kunnen zien hoe gelukkig dit koppel door het leven gaat. Cheers!

2 gedachten over “Kurt & Ismaël”

  1. Zo mooi en zo mooi geschreven… jullie zijn echt mooie mensen niet alleen vanbuiten maar ook vooral vanbinnen!!
    Prachtig koppel nog veel gelukkige jaren samen !!
    💖💖💖
    Cindy en Matthias

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.