fbpx
Butterfly Moments

In de economie bestaan butterfly effecten. Grote veranderingen met als oorzaak een onbeduidende actie. Ergens denkt iemand als allereerste dat er een tekort ontstaat van iets en betaalt net wat meer daardoor dan wat hij denkt dat het waard is. Veel later jagen kopers en verkopers elkaar op in speculatief stijgende prijzen voor iets waarvan er schijnbaar niet genoeg is. Onvatbaar, maar overal waar butterfly effecten bestaan, bestaan volgens ons ook Butterfly Moments. Dat waarmee het begon.

Een Butterfly effect

Een butterfly effect moet altijd starten met een kleine actie die een kettingreactie van steeds groeiende gevolgen in beweging zet. Het klappen van de vleugel van een vlinder, zorgt vele kilometers verder voor een enorme wervelwind. Dat soort momenten heb je zelden in de gaten. Er zijn er zo veel alle dagen. Je weet niet welke gaan uitgroeien tot iets groots, en welke stilletjes uitdoven. Je kent de impact nog lang niet. En zelfs achteraf, als de wervelwind is gaan liggen, kan je die niet terug traceren tot de oorspronkelijke actie.

De kip of het ei

Wij zijn geen relatie-experten. Hoewel, als er zoiets zou bestaan in dit gebied als een selfmade of ervaringsdeskundige, dan kwamen we intussen wel een beetje in de buurt. Maar één van de uitspraken van één van de vele experten waar we mee gesproken hebben, en die had er wel voor gestudeerd, was dat een kleine opmerking of een kort moment soms een groot verschil maakt in een relatie die zich vervolgens ongecontroleerd verder ontwikkelt. Je begrijpt elkaar even verkeerd, interpreteert iets anders dan het bedoeld was, kijkt ergens naar met je eigen gekleurde bril. Dat verandert je kijk op die andere persoon ongewild meer dan je zelf gedacht had, en je reageert net wat sterker dan je had moeten doen.

De vlinder en de wervelwind

Het voorbeeld van de vlinder en de wervelwind gaat over iets dat fout gaat. Je kan de vlinder bezwaarlijk de schuld geven van verwoestingen door de werverwind. Maar toch, de vlinder is begonnen. De relatie-expert gaf het voorbeeld ook als een oorzaak van fout lopende relaties. Een verkeerd begrip met onbedoeld verregaande gevolgen. De andere is begonnen.

Onze missie

Wij, als zelf uitgeroepen experten in spe, zouden na de vele gesprekken en interviews die we gehad hebben, niet weten waarom het omgekeerde ook niet kan. Kleine acties of attenties die tot grootse gevolgen of gevoelens leiden. Positieve gevoelens. Gevoelens van intense verbondenheid. Je weet niet welke van al je acties ook echt wat gaat doen bij de andere. Maar als je er genoeg opstart gaat er vast wel eentje zijn. Wij willen daaraan bijdragen. Met ideeën, tips, activiteiten, … het maakt niet uit. In de liefde is teveel, net niet genoeg. 

Butterfly effecten kunnen we niet garanderen, maar Butterfly Moments willen we wel creëren. 

Wij zijn begonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.