fbpx
Foto : Joke van Ans Photography
Tekst : Annick van Letters & Pixels

Er was eens …
twitter

Elke en Gerrit studeerden allebei in Brussel toen ze elkaar leerden kennen. Hij communicatiemanagement, zij handelswetenschappen.
Beiden waren ook pioniers op digitaal vlak: ze maakten toen al deel uit van de Twittercommunity in België.

“Elf jaar geleden waren er nog maar een paar duizend mensen in België actief op Twitter”, vertelt Gerrit. “Iedereen kende elkaar via via wel een beetje. Het was een gezellige community.”

Op een gegeven moment tweette Elke dat ze in Brussel ging studeren en in Koekelberg op kot ging (aan de overkant van een berucht studentencafe).
Gerrit tweette voor de grap terug: “Da’s keigoed want dan kan ik na het uitgaan bij u komen crashen.” Waarop Elke antwoordde: “Oké dan, random persoon die ik niet ken.”

Wat later was Gerrit aanwezig op de cantus waar Elke zou worden gedoopt. Hij had haar dat in een Tweet laten weten maar kreeg geen reactie.
“Wie heeft er nu ook zijn gsm bij op je eigen doop?” lacht Elke.

Gerrit zette zijn hoop vervolgens op een twitterlunch, waar Elke ook zou aanwezig zijn. Maar ze daagde niet op. Gerrit was opnieuw teleurgesteld.

“Eigenlijk heb je me dus twee keer laten zitten”, grapt hij.

Mag ik je +1 zijn?

Naast de twunches waren er ook de Brussels Girl Geek Dinners, waar mannen enkel op uitnodiging welkom waren, en hun tegenhanger, de Boy Geek Pints.
Op een dag tweette Elke Gerrit of ze mee mocht naar zo’n Boy Geek Pint in De Monk. “Ik wil wat meer mensen leren kennen in Brussel. Mag ik je +1 zijn?” vroeg ze.

Eindelijk zouden ze elkaar in levende lijve ontmoeten.

Die avond was het zo gezellig dat Gerrit de tijd uit het oog verloor en zijn laatste metro miste.
Elke toonde dan maar haar goed hart (of was het met voorbedachte rade?) en stelde voor om bij haar te blijven slapen want de metro reed wel nog tot haar kot.

“En hij is nooooit meer weggegaan!” roept Elke.
“Klopt”, zegt Gerrit, “ik ben daar gewoon gebleven en ging enkel weg wanneer Elke naar haar ouders ging om de was te doen. Eigenlijk ben ik die eerste dag zo goed als definitief bij haar ingetrokken”, geeft Gerrit toe.

Wie het initiatief genomen heeft voor de eerste kus die befaamde nacht, weten ze niet zo goed meer. “Want we waren niet meer zo nuchter”, bekent Elke.
“Ik denk dat Elke de stap gezet heeft. Ik mocht al blijven slapen bij haar en wou dat niet verprutsen door iets te proberen, maar ik was wel ontvankelijk voor een kus”, bloost Gerrit.
Volgens Elke kan dat wel kloppen. “Ik denk dat Gerrit een hoopvolle intentie had en dat ik wel wist wat er ging gebeuren. Want Gerrit is wel een gentleman.”

Een vrouwelijke geek

“Wat me aantrok in Elke was haar enthousiasme. En ze was een vrouwelijke geek.”
“Ik vond hem ook wel interessant”, vult Elke aan. “Hij kon over alles meepraten en was heel sociaal. En hij is een heel gemakkelijke mens. Dat speelde tijdens die eerste weken ook wel mee: hij verbleef wel op mijn kot, maar nam daar niet echt ruimte in en had geen eisen. En dat vond ik verfrissend. We waren vanaf het eerste moment op ons gemak bij elkaar.”
“En we verstonden elkaar ook goed, we zaten op hetzelfde niveau en hadden veel gemeenschappelijk”, aldus Gerrit.

Hun carrière begonnen ze bij twee concurrerende bedrijven waarvoor ze de socialmediamarketing deden.
Van ondernemerschap was toen nog geen sprake.
Gerrit: “Ik weet nog dat ik tijdens mijn stage met de baas van het bedrijf sprak over het feit dat ik misschien wel zelfstandige wou worden. Hij heeft me dat toen afgeraden …”

De tijd gaat snel. Het koppel is ondertussen 11 jaar bij elkaar en ze werken samen als zelfstandige business coaches voor coaches.

Terug naar de roots

Brussel hebben ze verlaten.
“Elke heeft me beetje bij beetje meegetrokken naar haar roots”, plaagt Gerrit.
Na eerst te hebben samengewoond op een appartementje in de Marollen en omzwervingen in Gent en Torhout, wonen ze nu met hun zoontje Robbe in het West-Vlaamse Lichtervelde, waar Elke opgroeide. En zijn ze in blijde verwachting van hun tweede spruit.

Ze hebben het duidelijk voor elkaar die twee. Ze zien er oprecht gelukkig uit en we wensen hen nog een mooie toekomst samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.