fbpx

De juiste woorden zoeken tijdens ‘A Taste of Tantra’

Ik ben al een hele tijd benieuwd wat Tantra is en wat het doet. Maar het leek altijd wat te ver, te abstract. Nu, na vele opleidingen mindfulness, life coaching en wat Tao ervaring, schreef ik me eindelijk in voor een ontdekkingsles. A taste of tantra door Rising Hearts. Voor koppels.

Mijn lieve down-to-earth S. was ontzettend enthousiast dat hij mee mocht. Of misschien toch niet zo. Ok, waarschijnlijk eerder niet.

Tantra, het voelen van je levensenergie

Over tantra doen nogal wat verhalen de ronde en het wordt vaak niet begrepen. Meestal wordt het vertaald als een vorm van seks. Maar het is veel meer. Het gaat over het bewust voelen van je levensenergie. Daar had ik wel zin in.

Thuis bij Ingeborg

De les ging door in Brugge, dus maakten we er een weekendje weg van. Nog beter, de les zou worden gegeven in De Evolutie, de yoga meditatie ruimte van Ingeborg. Wij dus door de wind en door de regen, naar Brugge.

We waren daar helemaal niet alleen. Er werd een grote kring gevormd van zo’n 15 koppels. De ene in een prille relatie en anderen al 10, 20 of zelfs al 28 jaar samen. Bij sommige koppels droop de liefde er af. Anderen waren daar duidelijk om terug iets te lijmen. Het enige wat we eigenlijk gemeen hadden, was dat we op zoek waren naar die warme liefdesenergie.

Eerst ontspannen

We begonnen met een meditatie en enkele oefeningen om de spanning wat los te laten. Dansen in groep, elkaars hand volgen met de neus en geluiden loslaten. Klinkt bizar wanneer ik het nu zo opschrijf. Maar vergis je niet …. dat was het ook. Alleszins toch voor mij. Aan mijn lieve S. zijn gelaatsuitdrukkingen te zien, had hij het er toch ook best moeilijk mee. Maar ontspannen werden we er eigenlijk wel van. So far so good.

Dit maakte indruk

De rest van de avond deden we oefeningen per koppel. Oefeningen over intimiteit,
gevoelens en over het geven en nemen van aanrakingen. Die laatste oefening maakte wel indruk op mij. Best moeilijk. Raar, want het is heel eenvoudig. Je zit tegenover elkaar en één iemand vertelt waar & hoe je aangeraakt wil worden : zacht strelend over je rug, licht duwend op je voeten, zoenend in de nek. Whatever. De ‘aanvaardende’ partner moet dan eerst bevestigen of hij/zij dat wil doen. Tijdens de oefening blijf je aangeven wanneer je die aanraking anders wil en de andere kan dan ook steeds aanvaarden of niet. 

Tja, als ik het zo uitschrijf, lijkt het maar een onnozele oefening. Maar het deed me wel iets. Ik vind het duidelijk niet eenvoudig om met woorden uit te drukken wat mijn wensen zijn. Na de les blijven er dan ook veel vragen hangen. Onderga ik gewoon onze intimiteit? Hoe breng ik eigenlijk over waar ik nood aan heb? Waarom voel ik schaamte om te zeggen wat ik wil?

Al die vragen zijn ondertussen nu duidelijker voor mij. En ik heb er dan ook veel van opgestoken. Tantra is dus zeker geen seksuele beleving maar een ervaring die aanvoelt als meditatie en verstilling.

Rising Heart organiseert ook liefdesweken en retraites. Hoe zal ik mijn lieve S. daarvoor weten te overtuigen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.