fbpx

Maak met deze inspiratie tips jullie date toch lekker warm. Zelfs met dit koude, grijze weer.

De zomer van 2021. Het weer is niet ideaal om lang op voorhand voor jullie twee een buitenactiviteit in te plannen. Ik deel hier graag enkele dates die ook bij slecht weer kunnen doorgaan. Butterflies gegarandeerd.

‘Destination sweetharts’

Deze tijdelijke expo in Antwerpen, staat bovenaan mijn verlanglijstje. ‘Destination Sweetheart’ is een tentoonstelling over migratie voor liefde van de Red Star Line-periode tot vandaag. Brieven, interviews en persoonlijke objecten nemen je mee in hartverwarmende maar ook confronterende verhalen.

Overnachten in een Yurt met outdoor spa

Als jij het ook een romantisch idee vindt om te overnachten in een traditionele yurt tent in het midden van de natuur, dan moet je zeker eens kijken naar Nomadsland.
Wij boekten er alvast voor eind augustus enkele nachten.

Cultuur opsnuiven in Gent

Vorig jaar zagen wij op Canvas de documentaire over de restauratie van Het Lam Gods. Wat indrukwekkend verhaal.
Ik ben zelf helemaal geen kunst liefhebber maar toch is het bezoeken van het echte Lam Gods echt wel de moeite. Uiteraard te combineren met een dagje shoppen in Gent.
Ontdek Het Lam Gods in de Sint-Baafs-Kathedraal.
Je moet op voorhand reserveren. Tickets kosten 12,50 eur/pp.

Op date bij Het Rode Kruis

Vorig jaar gingen wij al eens naar Het Rode Kruis om samen alles te leren over reanimeren. We zijn zeker van plan om nog eens een opfrissing te doen van deze cursus. Deze is volledig gratis en ze zijn op heel veel plaatsen te volgen, maar ze zitten ook heel snel vol. Gelukkig maar.
Je leest er in deze blog alles over.

Samen de brokken lijmen met Kintsugi

Leer samen de schoonheid van imperfecties te omarmen door keramiek te herstellen met behulp van de oude Japanse kunst van Kintsugi. Dat deden wij dus met mijn favoriete witte bloempot. Het resultaat kan je zien en nalezen op deze blog. Er worden heel wat workshops georganiseerd, maar je kan ook net zoals wij een box bestellen voor thuis.

Met de wagen naar de film

Met Kinepolis On Tour kan je, net zoals in de jaren ’50/’60, naar de drive-in. Regen hoeft je zeker niet tegen te houden, want toen wij dit deden regende het ook. Toch was dit een bijzonder avontuur. Weliswaar met de ruitenwissers aan.
Neem je graag de kinderen mee? Zet hen vooraan, en geniet met jullie twee van de achterbank.

Vanaf 3 tot 15 augustus kan je naar deze drive in in Hasselt en daarna in Kallo.

In Gent kan je dit weekend met BIOSKOOP naar de drive (vrijdag 30 en zaterdag 31 juli).


Ook veel lokale besturen of kleinere organisaties organiseren hun eigen drive in. Wij gaan alvast het laatste weekend van september naar de Move Drive-In in Herdersem (Aalst).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en
ontvang gratis
de Datenight Booster
voor jou en je partner!

Deze website maakt gebruik van Cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid.